Collectieve wijkactie verlichting

Plaatsing in de wijk gestart

25 Januari 2018

Vandaag is de eerste van  de 350 lampen van de collectieve wijkactie wijkverlichting in Plaswijck geplaatst door de fa. IJsselstijn. Er wordt gestart  in de Steinen, Mammoet en Jumilage. Alle beetjes bij inbraakpreventie helpen. Foto: AD Groene Hart.

 

 

 

 

 

 

 

Extra informatie over de collectieve wijkactie

Veel gestelde vragen

·       De lamp is niet alleen bedoeld voor achterpaden en poorten, maar zeker ook geschikt voor bijvoorbeeld in de achtertuin of bij de voordeur.

·       De lamp kan niet zelf bevestigd worden, maar wordt door een deskundig bedrijf diefstal-proof gemonteerd. Dit is inbegrepen in de prijs.

·       De subsidie door de gemeente Gouda wordt collectief verrekend in de prijs. U hoeft dus niet apart de subsidie aan te vragen.

·       Het door ons gekozen bedrijf komt uit Gouda, op basis van vergelijking van verschillende offertes. Alles afwegende hebben wij gekozen voor deze lamp en deze leverancier omdat de prijs/kwaliteit verhouding de beste was.

·       De lamp werkt op zonne-energie, de lamp moet dus wel voldoende zonlicht kunnen opvangen.

 

Technische informatie

·       De afmetingen zijn 18 x 12 x 4 cm  (breedte x diepte x hoogte), dat is ongeveer een half A4-tje.

·       De lamp heeft LED verlichting (48 LEDS) en het materiaal is aluminium.

·       De bewegingssensor reikt tot ongeveer 4-10 meter, afhankelijk van de hoogte en plaatsing.

·       De lamp staat standaard op de spaarstand van 100 lumen (niet overdag) en bij detectie gaat hij ongeveer 20 seconden naar 600 lumen. Dat is veel licht.

·       De garantietermijn is 1 jaar.

·       De batterij moet om de 3 jaar worden vervangen.

 

Alsnog meedoen: voor alle 2804-ers

Deze collectieve wijkactie loopt nog tot en met woensdag 20 december as. Meedoen kan nog als u in postcode 2804 woont (=Plaswijck). Zie hiervoor de deelnameformulier op deze pagina.

 

Bewoners Zevenburgen

Bewoners uit de Zevenburgen ontvangen een aparte brief van de bewonersvereniging over deze collectieve wijkactie.

===================================================

Bewoners, politie en gemeente starten collectieve actie wijkverlichting

Bewoners, politie en de gemeente Gouda starten de Collectieve Actie Wijkverlichting. Een goede buitenverlichting  -op donkere plekken, bij poorten,  op achterpaden- zorgt namelijk voor minder inbraken en een beter veiligheidsgevoel bij bewoners, aldus de politie. De gemeente Gouda ondersteunt deze wijkactie met een financiële bijdrage.

Wijkbewoners kunnen bij deze wijkactie tegen een aantrekkelijke prijs een goede buitenverlichting kopen, met bewegingsmelder en werkend op zonne-energie. Dit is inclusief montage door een erkend Gouds bedrijf. Desgewenst kunnen bewoners een extra onderhoudsabonnement afsluiten.

De actie loopt tot 20 december.

Deze actie is een initiatief van ‘Buurt Bestuurt Plaswijck’: bewoners, politie en gemeente werken samen aan een veiliger buurt.

===================================================

Voor deelname aan de collectieve wijkactie kunt u onderstaand formulier invullen.

De inschrijving is gesloten. Alle deelnemers krijgen zo spoedig mogelijk bericht.