Categoriearchief: Wijkvoorzieningen

Koningsdag in de wijk

Ook dit jaar zijn er op Koningsdag weer drie festiviteiten in de wijk. Er is een kleedjesmarkt / speelvoorzieningen bij het Ankerlicht. Er zijn activiteiten in de Hoevenbuurt.

En er is een vrijmarkt bij winkelcentrum Bloemendaal, op het parkeerterrein Gildenburg (t.o. de jumbo). Iedereen welkom!

 

 

Herbestemming oude bieb Bloemendaal-Plaswijck nog niet definitief

Toen drie jaar geleden de bibliotheek Bloemendaal-Plaswijck sloot, naast winkelcentrum Bloemendaal, hebben wij als bewonersorganisatie plannen bij de gemeente Gouda ingediend om van dit pand een maatschappelijk wijkcentrum te maken. Gelukkig heeft stichting Kwadraad deze plannen verder en goed uitgewerkt. Daarbij zal het pand een functie krijgen dat past in de nieuwe plannen voor Buurthuizen 2.0.

Op dit moment is er nog steeds niet definitiefs. Waarschijnlijk medio maart zal het definitieve besluit worden genomen.

Samen met Kwadraad werken we als bewonersorgansiatie/wijkteam aan de plannen om te zorgen dat het pand een volwaardige, passende, spannende, zinvolle, leuke en maatschappelijke locatie wordt voor de wijk.

Informatiebijeenkomsten deze week voor vrijwilligers VervoersPuntGouda

 

Voor meer informatie over deze nieuwe maatschappelijke wijkvoorziening, zie

https://www.wijkteamplaswijck.nl/vervoerspuntgouda/

Deze week zijn er twee bijeenkomsten speciaal voor vrijwilligers die willen meehelpen met dit leuke en zinvolle vrijwilligersproject: chauffeurs, begeleiders, technische dienst, telefooncentrale, planners, administratie, relatiebeheer, communicatie en bestuur.  Als u hierover meer wilt weten of ook wilt komen, altijd welkom, neemt u dan contact met ons op via 06 514 33 031.

 

Vrijwilligersmarkt vrijdag 18 september, presentatie nieuwe bus

(Voor alle content en foto’s, klik op titel hierboven)

 

A5_flyer Vrijwilligersmarkt 2015
De gemeente Gouda organiseert morgen, vrijdag 18 september, weer een Vrijwilligersmarkt waar vrijwilligers en organisaties elkaar kunnen ontmoeten!

Tijd: 16.00 – 18.00 uur

Locatie: Huis van de Stad

Wij zijn er ook om onze pas aangekochte bus voor VervoersPuntGouda te presenteren. Wilt u meer informatie over vrijwilligerswerk voor deze nieuwe maatschappelijke wijkvoorziening, als chauffeur, planner, begeleider, telefonist(e) bij de telefooncentrale, bij de technische dienst? Kom dan morgenmiddag langs!

Eerste bus voor VervoersPuntGouda

Zie ook: http://www.gouda.nl/Inwoners/Zorg_welzijn/VrijwilligersInformatiepunt/Uitgelicht/Vrijwilligersmarkt

Filmkeuze Openluchtbioscoop zaterdagavond 15 augustus !

 

Groot filmscherm zaterdagavond 15 augustus OpenluchtBioscoopNoorderhout15aug2015

De voorbereidingen voor de Openlucht Bioscoop op zaterdagavond 15 augustus as. zijn in volle gang. Op een groot scherm van 6 bij 4 meter (!) kunnen jong en oud kijken naar een leuke en spannende familiefilm in de open lucht op de Natuurspeelplaats Noorderhout. Dit is een unieke locatie hiervoor, door hoogteverschillen op het terrein heeft iedereen goed zicht.

Er komt sfeerverlichting, er is eten en drinken te koop (onze barbecueman Frank is er weer, vorig jaar een groot succes bij het Huttenbouwdorp Noorderhout!) en met het samenzijn met elkaar hopen we op leuk, sfeervol en positief zomerevenement! De Openluchtbioscoop is er dan ook voor alle Goudse wijkbewoners, iedereen is welkom.

Toegang vanaf 20.30 uur, einde programma om 23.30 uur. Het is een avondfilm, omdat het laat donker is. Kaartjes kosten slechts € 4 en zijn te koop aan de kassa, op het terrein zelf. Er zijn zitplaatsen maar graag eigen klapstoeltjes of kleedjes meenemen!

De Natuurspeelplaats Noorderhout ligt op de geluidswal bij de A12, vlakbij winkelcentrum Bloemendaal, bij de Hoefs, Hoeven en Zomenbuurt.locatie openluchtbioscoop noorderhout 15 aug 2015

 

En welke film wordt het … !? Hieronder de binnengekomen suggesties

Maar welke film gaan we draaien!? De volgende suggesties zijn tot dusver binnengekomen. Hebt u een voorkeur, een tip, of een reactie, laat het weten via facebook, mail of telefoon!

 

Across the Universe

Bears

Blue Jasmin

Broken Circle

Captain Phillips

Cars

Chez Nous

Dinosaur-island

Gambit

Gravity

I Love You Phillip Morris

Indiana Jones

King Kong

Kluk de kleine Bever

La Famille Bélier

Les Intouchable

Lovelace

Mamma Mia

Moonrise Kingdom

Night Train to Lisbon

Oldboy

Pirates of the Carribean

Sapphire

Shaun het schaap

Sightseers

Sjakie en de chocoladefabriek

Soof

Thanks for Sharing

The Bucket list

The good, the bad and the ugly

The Grand Budapest Hotel

The Looney Looney Looney Bugs Bunny Movie

The Lunchbox

The Sapphires

Toy story

 

 

 

Fietswerkplaats tijdens vakantieperiode gesloten

 

De Fietswerkplaats voor bewoners van Bloemendaal en Plaswijck in wijkcentrum De Buurtstee is tijdens de vakantieperiode gesloten. Na de vakantie zijn wij weer elke zaterdag bewoners graag van dienst.

Waarschijnlijk is er dan ook een extra wijkvoorziening bij …. (!). Via website, facebook, twitter en nieuwsmail houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Het is afgelopen maanden zeer druk geweest. Mochten medebewoners geïnteresseerd zijn om mee te helpen, zeer welkom!

 

Zie ook  https://www.wijkteamplaswijck.nl/maatschappelijke-wijkvoorzieningen/

Informatiebijeenkomsten VervoersPuntGouda

Logo VervoersPuntGouda 3

Over enige tijd start een nieuwe vervoersdienst in Gouda voor maatwerkvervoer in, voor en van de wijk: VervoersPuntGouda! Het is een initiatief van een aantal vrijwilligersorganisaties die goed, goedkoop en gezellig vervoer voor Goudse bewoners van 65+ willen.

Het is gebleken dat hieraan veel behoefte bestaat bij bewoners. VervoersPuntGouda biedt korte ritten naar sociale activiteiten en afspraken. Bijvoorbeeld voor winkelen in de binnenstad, zwemmen, of bezoek aan de huisarts. Indien u ergens naar toe wilt in Gouda, ook al is het een kort ritje, dan kunt u uiterlijk een dag van te voren uw rit boeken bij de Telefooncentrale. De chauffeur zal u op het afgesproken tijdstip ophalen en weer thuisbrengen als u dat wenst. Ook komen er gezamenlijke uitstapjes naar activiteiten, op vaste dagen en tijden in de week. Samen-uit-samen-thuis staat voorop!

Betrokken bewoners die als vrijwilliger willen meehelpen zijn meer dan welkom! Het gaat om chauffeurs, begeleiders en planners en vrijwilligers voor de telefooncentrale.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 06 239 56 999 of de Telefooncentrale 06 514 33 031.

Voor belangstellenden (reizigers, vrijwilligers) uit Korte Akkeren is er een informatiebijeenkomst bij Sportclub ONA op donderdag 25 juni 2015, aanvang om 20.00 uur, duur tot ca. 21.30 uur. Het adres is Gerard Leeustraat 2, 2802 RZ te Gouda.

Voor belangstellenden uit Bloemendaal, Plaswijck en Gouda Noord is er een informatiebijeenkomst in De Prinsenhof op maandag 29 juni 2015, aanvang om 20.00 uur, duur tot ca. 21.30 uur. Het adres is De Prinsenhof, Anna v. Meertenstraat 10, 2804 TL Gouda, nabij de Calslaan.

Zie voor meer informatie  http://www.bloemendaalplaswijck.nl , ook voor de bewonersenquête.