Categoriearchief: Duurzaamheid

Nieuwe collectieve wijkactie zonnepanelenactie, info op Open Dag 13 april

Op zaterdag 13 april 2019 is er van 14.00 tot 16.00 uur voor alle wijkbewoners een open dag in de oude bibliotheek / nieuwe wijkcentrum Lekkenburg, met een stand over de nieuwe zonnepanelenactie

 

Er is óók een informatiestand over de nieuwe collectieve inkoopactie zonnepanelen van de WoonWijzerWinkel, EnergieCoöperatieGouda en bewonersorganisatie/wijkteam Plaswijck.

Er zijn verschillende typen zonnepanelen in verschillende prijsklassen: budget, goede prijs/kwaliteit, topmerken. U kunt bij de informatiestand op de Open Dag de verschillende typen zelf bekijken. Deskundige medewerkers van de WoonWijzerWinkel vertellen u graag meer.

Alvast meer weten? Zie www.woonwijzerwinkel.nl/zonnepanelen en http://www.woonwijzerwinkel.nl/gouda-zonnepanelen/. Uiteraard is ook informatie te vinden op https://energiecooperatiegouda.nl/zonnepanelen/

Om 14.00 uur opent wethouder Dijkstra de Open Dag, om 14.30 uur en om 15.30 uur zijn twee presentaties over de zonnepanelenactie.

De WoonWijzerWinkel is de grootste duurzaamheidswinkel van Nederland, waar alle oplossingen voor duurzaam wonen te zien zijn. Zij werkt samen met gemeenten in de regio en voorziet inwoners van advies en vrijblijvende offertes. De WoonWijzerWinkel voert duizenden maatregelen per jaar uit en werkt daartoe samen met gecertificeerde bedrijven. Voorop staat collectief inkoopvoordeel, kwaliteit, nazorg en een garantieregeling.

U kunt bij de stand van de WoonWijzerWinkel bij de Open Dag in de oude bibliotheek óók alle informatie krijgen voor verduurzamen met bodem-, vloer-, spouw-, glas- en dakisolatie. Isolatie is altijd de basis van verduurzaming. U kunt uiteraard eveneens terecht voor andere vragen over de verduurzaming van uw woning.

Graag tot ziens dus !

 

Wijkavond Hoevenbuurt over woningisolatie woensdag 5 maart

Ieder is van harte welkom op deze open informatiebijeenkomst van de gemeente Gouda, de Energie Coöperatie Gouda, de WoonWijzerwinkel en bewonersorganisaties Hoevenbuurt en Wijkteam Plaswijck.

Deskundige en onafhankelijke partijen vertellen u graag alles over woningisolatie. Uiteraard kunt u ook met uw vragen terecht. U kunt zich op die avond inschrijven voor een gratis controle van uw woning en de inkoopacties in uw wijk. Zo weet u welke isolatiemaatregelen bij uw woning mogelijk zijn en wat het kost.

Het is een open inloopavond van 19.30 tot 22.00 uur, de toegang is gratis. De locatie is basisschool Het Vlot, Oosthoef 3.

 

Lees meer over het duurzaamheidsprogramma en deze nuttige informatiebijeenkomst op  www.energiecooperatiegouda.nl

Duurzaamheidsbijeenkomst Steinen en Watergrassen 21 november

 

Duurzaamheid in de wijk

De gemeente Gouda, Energie Coöperatie Gouda, bewonersorganisatie/ wijkteam Plaswijck en Susteen werken samen in de campagne ”Maak Gouda Duurzaam”.  Doel is om in een aantal wijken de woningen te helpen verduurzamen. Duurzaam wonen betekent beter wonen: beter voor uw portemonnee, beter voor het milieu en beter voor uw wooncomfort.

Informatiebijeenkomst voor bewoners Steinenbuurt en Watergrassen  op 21 november

Speciaal voor bewoners van de Watergassen en Steinen is er een informatiebijeenkomst. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 21 november. U kunt vanaf 19.00 inlopen, om 19.30 begint de bijeenkomst. U bent welkom in de Prinsenhof (voorheen Riethoek), Anna van Meertenstraat 10, nabij de Calslaan en sporthal de Mammoet.

Actie maatwerkadvies

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over de verschillende duurzaamheidsmaatregelen. Ook kunt u zich inschrijven voor een maatwerkadvies van Susteen. Op basis van een onderzoek, dat ca. anderhalf uur duurt, ontvangt u een persoonlijk woningverbeterplan. Ook is advies mogelijk om uw woning gasloos te maken.

In de brief aan bewoners van de Steinen en Watergrassen staat de website waarop u zich kunt aanmelden voor dit Maak Gouda Duurzaam woningverbeterplan. U betaalt als bewoner van de Watergrassen en Steinen slechts 110 euro en kunt 50 euro terugvragen bij de gemeente. Uw uiteindelijke kosten voor dit advies bedragen hierdoor slechts 60 euro. Dit aanbod is beschikbaar voor geselecteerde inwoners van de Steinen- en Watergrasbuurt.

Voor meer informatie

Meer informatie kunt u ook vinden op  http://www.energiecooperatiegouda.nl

Vervolgbijeenkomst duurzaamheid 16 oktober 2017

Graag nodigen de gemeente Gouda, de Energie Coöperatie Gouda, bewonersvereniging de Twaalf Hoeven en bewonersorganisatie / wijkteam Plaswijck bewoners van de Hoeven uit voor een vervolgbijeenkomst over het verduurzamen van de Hoevenbuurt.

Deze informele bijeenkomst zal plaatsvinden op maandag 16 oktober as., in basisschool Het Vlot, aanvang 20.00 uur.

U kunt aanvullende informatie krijgen, leren van elkaars ervaringen, welke aanvullende maatregelen en collectieve wijkacties mogelijk zijn, en hoe andere buurtbewoners zijn te informeren.

Deze bijeenkomst is onderdeel van de ‘actie wijkgerichte aanpak duurzaamheid’ van de gemeente Gouda en de Energie Coöperatie Gouda. Vergelijkbare bijeenkomsten volgen in andere wijken van Plaswijck en Bloemendaal.

Vervolgbijeenkomst duurzaamheid hoevenbuurt 16 oktober 2017

 

Energie Coöperatie: eerste nieuwsmail en Greenchoice stroom

 

Nieuwsmail

De eerste digitale nieuwsmail over duurzaamheid en de Energie Coöperatie Gouda is verstuurd.

Wij hopen dat de lezers het op prijs stellen en dat deze nieuwsmail bijdraagt aan een meer duurzamer wereld / Gouda / wijk ….

Interesse !? Meld u aan als abonnee via een mail naar contact@energiecooperatiegouda.nl

Website

Zie ook onze nieuwe website http://www.energiecooperatiegouda.nl is gereed. Een begin.  Wij hopen dat u de website interessant vindt. Ook op deze website van wijkteamplaswijck blijft overigens nieuws over duurzaamheid en de energiecoöperatie staan, vooral als het over de wijk gaat.

Greenchoice !

Zie op deze website onder andere het item over Greenchoice stroom en de de speciale Gouda pagina op de website van Greenchoice, de meeste groene energieleverancier van Nederland en volgens de ConsumentenBond de beste energieleverancier van Nederland qua service, klantvriendelijkheid en duurzaamheid!

 

Steun Het Vlot en help met het winnen van € 10.000 euro bij Nudge !

 

Basisschool Het Vlot doet mee met de landelijke prijsvraag ‘Een Dijk van een Wijk’. Deze prijsvraag wordt georganiseerd door Nudge, een landelijke organisatie voor iedereen die iets wil doen op het gebied van duurzaamheid. Degene met het beste idee kan € 10.000 winnen!

De inzending van Het Vlot gaat om het duurzaam maken van de basisschool door zonnepanelen op het dak te plaatsen. Dat betekent en lagere energierekening voor de school en een beter milieu. Er kan verder een klein zonnepanelenpark komen op het Groene Eiland, ook voor educatie. Ook is het plan om het speeltoestel de Spin verplaatsen. Dat ligt nu te dicht bij een honden uitlaatplaats. Een natuurlijk kan het Groene Eiland wel een opknapbeurt gebruiken, mét een vlinder en bijentuin! Het plan is opgesteld samen met stichting wijkvereniging/wijkteam Plaswijckopgesteld.Prijsvraag Dijk van een Wijk

Als iedereen voor dit idee stemt maakt deze Goudse school een kans om te winnen. Volgende week woensdag 18 maart is er een heus stembureau op de school. Er is dan ook een computer om bij Nudge in te loggen en te stemmen.

Je kunt ook zelf alvast stemmen. Het Vlot staat bij het thema Energie. Om te stemmen moet je je eerst aanmelden als Nudger, maar dat is geen probleem.

Link naar stemmen Nudge

Zie ook http://www.jenaplanschoolhetvlot.nl/

Zie ook www.facebook.com/wijkteamplaswijckgouda

Er kan tot 21 maart gestemd worden. Wij hopen op ieders steun want we zijn pas laat begonnen!!

IMG_5427

 

 

 

 

 

foto van website Het Vlot