Categoriearchief: Huttenbouwdorp Noorderhout

Inschrijving Huttenbouwdorp Noorderhout uitgesteld

 

Beste ouders, kinders, vrijwilligers, trainees, maatschappelijke stagiaires,

We hebben ons afgevraagd of we nu dit bericht over het huttenbouwdorp komende zomer moeten plaatsen. Wij zijn ons er van bewust dat er momenteel belangrijker zaken spelen. Maar we denken er goed aan te doen om u in ieder geval te informeren.

Ongewone tijden

In het gehele land zijn er door de overheid maatregelen afgekondigd om de gevolgen van het corona virus zo veel mogelijk te beperken. Deze maatregelen zullen zo is de verwachting voorlopig van kracht blijven. Ook als bewonersorganisatie hebben wij veel activiteiten stopgezet (vervoer, zorg, waarschijnlijk koningsdag, bijeenkomsten, enz.). Er zijn nog veel vragen en weinig antwoorden. Iedereen is begrijpelijk bezig in het hier en nu.

Afwegingen

Op dit moment heeft de gemeente alle evenementen afgelast. Het Huttenbouwdorp Noorderhout is over een half jaar, in de laatste week van de zomervakantie in augustus. Ons streven is om het huttenbouwdorp toch te laten doorgaan, uiteraard als het dan kan en mag.

Mogelijk zijn dan nog steeds veiligheidsmaatregelen van kracht. Uiteraard zullen we dan het zomerevenement alsnog afgelasten. Dat gaat in overleg met de gemeente en op basis van de adviezen van de overheid, waarbij er geen risico wat betreft de gezondheid van jong en oud wordt genomen.

Maar mogelijk is de situatie in ons land rond het corona virus dan verbeterd. Als de gemeente dan toestemming geeft, kan het Huttenbouwdorp Noorderhout doorgaan. Het is bij alles wat er in de wereld gebeurd en bij alle zorgen nu wellicht ook goed dat we ons blijven richten op iets positiefs in de toekomst.

Inschrijving later

In ieder geval willen we de inschrijving voorlopig uitstellen. Afhankelijk van de ontwikkelingen en adviezen van de overheid kunnen we de inschrijving alsnog starten. Informatie hierover zal worden gepubliceerd op website en facebook pagina. In de huidige omstandigheden is het volgen van de adviezen van de overheid en het zo veel mogelijk vermijden van risico’s het beste uitgangspunt.

Wij hopen op uw begrip en wensen ieder sterkte komende tijd.

Organisatie Huttenbouwdorp Noorderhout
06 239 56 999
contact@huttenbouwdorpnoorderhout.nl

‘Happy Huttenbouwdorp Noorderhout 2018 !’

 

Beste kinderen, ouders, vrijwilligers,

Als afsluiting van 2018 kijken we graag terug op een sfeervol en relaxt huttenbouwdorp noorderhout: er is een ‘Happy Filmpje’ gemaakt, voor alle kinderen, ouders en vrijwilligers, met een korte terugblik, vliegen over de aquabanen en goede herinneringen.

Meedoen, meehelpen, meedenken bij de voorbereidingen voor 2019 !? Of als vrijwilliger ook meehelpen !? U kunt zich al aanmelden via het formulier op        http://www.huttenbouwdorpnoorderhout.nl/meehelpen/vrijwilligers/     .  Bij ons altijd leuk, leerzaam en vooral (zeer) gezellig …

Iedereen veel dank voor alle hulp en graag weer tot volgend jaar!

Veel kijkplezier op

Video mp4 Happy Huttenbouwdorp Noorderhout 2018 !

Video wmv Happy Huttenbouwdorp Noorderhout 2018 !

Met vriendelijke groet,
Organisatieteam Huttenbouwdorp Noorderhout
06 239 56 999

 

Meer dan geslaagde huttenbouwdorpen

Naast het ondersteunen van de huttenbouwdorpen Kadebuurt en Kleurenpalet organiseren we, samen met vele wijkbewoners, ook de huttenbouwdorpen Noorderhout, Goudse Hout en Westergouwe.  Laatstgenoemde huttenbouwdorp was dit jaar voor het eerst en gezien de vele positieve reacties zal het volgend jaar zeker terugkomen.  De verhuizing van huttenbouwdorp Goudse Hout naar het terrein van de Goudse Manage bleek een voltreffer. Ook het huttenbouwdorp Noorderhout kende opnieuw een goede en relaxte sfeer met veel activiteiten, getimmer en vrolijke gezichten.  Positief waren 1) de vele vrijwilligers die meehielpen bij de huttenbouwdorpene en 2) de goede samenwerking tussen de huttenbouwdorpen Noorderhout, Kadebuurt, Goudse Hout, Goverwelle/Oost, Kleurenpalet en Westergouwe die elkaars ideeën, ervaringen, spullen en zelfs vrijwilligers delen. Wordt volgend jaar dan ook zeker vervolgd!

Inschrijving Huttenbouwdorp Noorderhout 2017 open !

De inschrijving voor het Huttenbouwdorp Noorderhout 2017 is open! Vier dagen vakantieplezier voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Zie voor alle informatie de website www.huttenbouwdorpnoorderhout.nl . Via het menu ‘Inschrijven en betalen’ kunt u zich met een eenvoudig formulier aanmelden. Voor nadere informatie, of voor vragen, bel met 06 239 56 999 of mail naar contact@huttenbouwdorpnoorderhout.nl

 

.

Nieuw huttenbouwdorp in Westergouwe

Huttenbouwdorp Noorderhout zal dit jaar een extra huttenbouwdorp gaan organiseren in de nieuwe woonwijk Westergouwe. Er zijn al partners, bewoners en bedrijven die willen meehelpen om ook de kinderen en ouders in deze wijk een mooi zomerevenement te bieden! Uiteraard komt er veel meer informatie, maar ook dit huttenbouwdorp zal in de zomervakantie worden gehouden. Wij hebben grote verwachtingen van dit nieuwe huttenbouwdorp, te meer vanwege de geweldige locatie.
Huttenbouwdorp Westergouwe is het vijfde huttenbouwdorp dat we gaan organiseren en ondersteunen, naast Huttenbouwdorp Noorderhout, Goudse Hout, Kleurenpalet en de Kadebuurt.

‘Gouda Bouwt !’ als nieuw jongerenprogramma

 

Vanavond hebben de trainees en stagescholieren voor Huttenbouwdorp Noorderhout (dit jaar zo’n veertig) hun derde en opnieuw geslaagde sessie gehad van GOUDA BOUWT !, dit keer van de mannen van Fynder. Zij werken al jaren in de Rotterdamse wijken en hebben succes met jeugd- en jongerenwerk door hun gerichte en praktische aanpak. Zelfredzaamheid en zelfbewustzijn staan daarbij voorop. Vanavond werd er onder geoefend met en gewerkt aan EHBO, sociale vaardigheden én hoe samen te werken in een groep. Dank aan https://www.facebook.com/FYNDER-293687027316979/?fref=ts ! Komend weekend de laatste sessie van GOUDA BOUWT ! en dan volgende week in de praktijk brengen bij het Huttenbouwdorp zelf ….

FYNDER_tassenIMG_20160810_190456

Vijfde Huttenbouwdorp Noorderhout 2015 !

Zoveel bouwactiviteit, zoveel gezelligheid, zoveel enthousiasme, en eindelijk mooi weer …. het Huttenbouwdorp Noorderhout 2015 is zeer voortvarend gestart. Met al veel leuke en prima hutten, sport en spel met de BSO Scouting, de Sweeper / Striker, geweldige inzet van alle vrijwilligers weer, het bijzondere Techniekproject, het enorm leuke KinderCircus (komt volgend jaar terug!), de Lego speeltent, de gemaakte supercateringtent/keuken, en vandaag de superlange Aquabaan, brandweer en Pathfynder met urban survival training. Straks gaan we gezamenlijk afsluiten en dan met de kinderen en Pathfynder de hutten slaapklaar maken voor vanavond. Dan ook het bijzondere Avondspel … Meer nieuws, meer foto’s volgen.

Voor alle nieuws over dit geweldige zomerevenement, zie onze facebook pagina’s ‘wijkteamplaswijckgouda’ en ‘huttenbouwdorpnoorderhout’!

NB  Ook de opnames van de drones zijn gelukt, die komen later nog!

 

Shaun het Schaap … een familiefilm met veel humor voor jong en oud

shaun 1

 

 

 

 

Voor alle Gouwenaren / wijkbewoners, jong en oud, op de mooie Natuurspeelplaats Noorderhout: as. zaterdagavond 15 augustus een Openluchtbios. In een sfeervolle omgeving, met een hapje en drankje, is op een filmscherm van 6 x 4 meter een leuke familiefilm te zien die bij alle leeftijden voor een lach zal zorgen. De film is bedoeld voor álle wijkbewoners. Voor slechts 4 euro een ‘buiten’kans…! Betalen aan de kassa op het terrein. Frank onze barbecueman van Lowland Smokers zal zorgen voor heerlijke barbecuebroodjes. Het is bedoeld als een sfeervol zomerevenement voor alle wijkbewoners op de mooie locatie de Natuurspeelplaats Noorderhout. Wij hopen op goed weer en een leuk wijkevenement!

NB Klapstoeltjes en/of kleedje meenemen!

shaun 2

locatie openluchtbioscoop noorderhout 15 aug 2015

 

 

 

 

 

De Natuurspeelplaats Noorderhout ligt op de geluidswal bij de A12, vlakbij winkelcentrum Bloemendaal, bij de Hoefs, Hoeven en Zomenbuurt. Er staan borden bij de Plaswijckweg / Noordhoef. NB Komt u met de fiets !?

 

De gekozen film is geworden ‘Shaun Het Schaap’. Het is een echte humoristische familiefilm die voor jong maar zeker ook voor volwassenen geschikt is. De film is begin dit jaar uitgekomen en heeft (op één na) allemaal goede recensies gehad. Hierbij de officiële trailer van de film:

 

 

En een kort filmpje de Cheetah Cheater  om alvast in de stemming te komen:

 

 

Enkele recensies en informatie:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Shaun_het_Schaap

http://www.shaunhetschaap.com/

http://www.nu.nl/film/4018237/filmrecensie-shaun-schaap-film—mark-burton–richard-starzak.html

http://www.indebioscoop.com/filmrecensies/s/recensie-shaun-het-schaap/

http://www.moviescene.nl/p/159201/shaun_het_schaap_de_film_-_recensie

http://www.filmtotaal.nl/recensie.php?id=42157

shaun 3

“De nieuwste speelfilm van de Aardman Studio’s: Shaun the Sheep is weer een ouderwets vermakelijk verhaal. Ditmaal met een tamelijk intelligent schaap in de hoofdrol. Diens wens voor ‘just a day off ‘ loopt volledig uit de hand, resulterend in een doldwaas avontuur. Het idyllische boerenleven versus de gestreste grote stad.”

“Heerlijke animatiefilm waarin Shaun het schaap met zijn kudde de grote stad op stelten zet. Van de makers van Wallace & Gromit en The Chicken Run. “

“Shaun het Schaap: de film mag gerust onder het rijtje animatieklassiekers in Aardmans repertoire bijgeschreven worden. De film oogt magnifiek, kent aanstekelijke humor en geslaagde verwijzingen naar andere films en zorgt voor een lach en een traan op het gezicht van jong en oud. Het heeft even geduurd voordat Shaun de overstap naar de bioscoop maakte, maar het was het wachten waard. Hopelijk erkent men bij het volgende Oscarfeest de waarde van dergelijk schitterende stop motion en is Shaun het Schaap niet hetzelfde lot beschoren als het eveneens prachtige The Box Trolls, de onterechte animatieverliezer van dit jaar.”

shaun haar 1-

Graag tot ziens!

 

Openlucht Bioscoop as. zaterdagavond geselecteerde films

Beste medebewoners,

As. zaterdagavond vanaf 20.30 is er de Openlucht Bioscoop voor alle wijkbewoners! Er zijn al veel vragen gesteld over welke film het wordt en gelukkig ook veel goede suggesties gedaan. Wij zijn nog in afwachting van de licentie, maar op dit moment hebben wij aangevraagd een avonturenfilm (Indiana Jones, Pirates Caribean), een film die het op het grote scherm goed uitkomt (Gravity, Mamma Mia) en een echte humoristische familiefilm die voor jong maar zeker ook voor volwassenen geschikt is (Shaun het Schaap). Wij verwachten vanavond zekerheid te hebben. Maar welke film het ook wordt, het is bedoeld als een sfeervol zomerevenement voor alle wijkbewoners op de mooie locatie de Natuurspeelplaats Noorderhout. En Frank onze barbecueman zal zorgen voor heerlijke barbecuebroodjes. NB Klapstoeltjes en/of kleedje meenemen. En duimen voor goed weer as. zaterdag …. !

 

OpenluchtBioscoopNoorderhout15aug2015

Filmkeuze Openluchtbioscoop zaterdagavond 15 augustus !

 

Groot filmscherm zaterdagavond 15 augustus OpenluchtBioscoopNoorderhout15aug2015

De voorbereidingen voor de Openlucht Bioscoop op zaterdagavond 15 augustus as. zijn in volle gang. Op een groot scherm van 6 bij 4 meter (!) kunnen jong en oud kijken naar een leuke en spannende familiefilm in de open lucht op de Natuurspeelplaats Noorderhout. Dit is een unieke locatie hiervoor, door hoogteverschillen op het terrein heeft iedereen goed zicht.

Er komt sfeerverlichting, er is eten en drinken te koop (onze barbecueman Frank is er weer, vorig jaar een groot succes bij het Huttenbouwdorp Noorderhout!) en met het samenzijn met elkaar hopen we op leuk, sfeervol en positief zomerevenement! De Openluchtbioscoop is er dan ook voor alle Goudse wijkbewoners, iedereen is welkom.

Toegang vanaf 20.30 uur, einde programma om 23.30 uur. Het is een avondfilm, omdat het laat donker is. Kaartjes kosten slechts € 4 en zijn te koop aan de kassa, op het terrein zelf. Er zijn zitplaatsen maar graag eigen klapstoeltjes of kleedjes meenemen!

De Natuurspeelplaats Noorderhout ligt op de geluidswal bij de A12, vlakbij winkelcentrum Bloemendaal, bij de Hoefs, Hoeven en Zomenbuurt.locatie openluchtbioscoop noorderhout 15 aug 2015

 

En welke film wordt het … !? Hieronder de binnengekomen suggesties

Maar welke film gaan we draaien!? De volgende suggesties zijn tot dusver binnengekomen. Hebt u een voorkeur, een tip, of een reactie, laat het weten via facebook, mail of telefoon!

 

Across the Universe

Bears

Blue Jasmin

Broken Circle

Captain Phillips

Cars

Chez Nous

Dinosaur-island

Gambit

Gravity

I Love You Phillip Morris

Indiana Jones

King Kong

Kluk de kleine Bever

La Famille Bélier

Les Intouchable

Lovelace

Mamma Mia

Moonrise Kingdom

Night Train to Lisbon

Oldboy

Pirates of the Carribean

Sapphire

Shaun het schaap

Sightseers

Sjakie en de chocoladefabriek

Soof

Thanks for Sharing

The Bucket list

The good, the bad and the ugly

The Grand Budapest Hotel

The Looney Looney Looney Bugs Bunny Movie

The Lunchbox

The Sapphires

Toy story