Categoriearchief: Groen-moet-je-doen

Gratis advies voor een groenere en klimaatbestendiger tuin

Bericht van de gemeente Gouda:

“Wilt u graag een groenere tuin, maar weet u niet precies hoe u dit moet aanpakken? Kom dan voor gratis advies naar de tuinambassadeurs. Zij staan in de week vóór de kerstvakantie met een informatiestand in het Huis van de Stad. De tuinambassadeurs geven tips over hoe u uw tuin groener kunt maken, zonder veel onderhoud.

In 7 stappen vertellen de tuinambassadeurs hoe u een makkelijk te onderhouden en natuurvriendelijke tuin kunt aanleggen. Zij houden hierbij rekening met de grootte en de ligging van uw tuin. Ook is er informatie over de Groen Moet Je Doen-regeling, waarbij bewoners zelf een stuk openbaar groen kunnen beheren.

De tuinambassadeurs zijn onderdeel van het initiatief ‘Operatie Steenbreek’. Een landelijke actie om tuinen groener te maken: steen eruit, plant erin! Te veel bestrating in tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte, vermindering van het leefgebied voor allerlei nuttige dieren en het zorgt voor opwarming van de stad. Samen stappen zetten om te vergroenen heeft dan ook heel veel voordelen. Meer informatie: www.operatiesteenbreek.nl

De informatiestand wordt op donderdag 13 december om 17.00 uur geopend door groenwethouder Hilde Niezen.

Openingstijden van de informatiestand:
Donderdag 13 dec van 17.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 18 dec van 10.00 tot 17.00 uur
Woensdag 19 dec van 10.00 tot 17.00 uur
Donderdag 20 dec van 10.00 tot 20.00 uur

Adres: Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 in Gouda.”