Categoriearchief: Agenda

Informatiebijeenkomst over oa. herbestemming PWA-kazerne donderdag 7 februari

Graag wijzen wij alle bewoners uit Bloemendaal, Plaswijck en Gouda Noord op de informatiebijeenkomst en nieuwjaarsreceptie van het Bewonersplatform Gouda Noord, donderdag 7 februari as., in de Patapouf, om 20.00 uur. Het Bewonersplatform Gouda Noord is een zusterstichting van Bewonersorganisatie/wijkteam Plaswijck.

Centraal staat komende donderdagavond een uitgebreide presentatie van Noordstaet, door de architect en de projectontwikkelaar, over de herbestemming van de PWA-kazerne.

Graag ook vertellen we enkele ideeën om de wijk verkeersveiliger te maken, onze ideeën voor de bestemming van het wijkbudget, de start van ZorgPuntGouda en de start van enkele nieuwe whatsapp groepen. Uiteraard staan we  nog stil bij het definitieve Participatierapport van het Rijksvastgoedbedrijf, over de herbestemming van het PWA-terrein. Als Bewonersplatform Gouda Noord zijn er veel punten ingebracht en ieder is dan ook benieuwd wat de wijk er van vindt.

Ook kan iedereen ideeën aandragen voor als de wijk volgend jaar 65 jaar wordt … !?

Datum en locatie zijn: donderdag 7 februari 2019, aanvang 20.00 uur, Zalencentrum Le Patapouf, Kolkmanstraat 1-3.

De bijeenkomst staat open voor alle bewoners van Gouda Noord. De toegang is gratis. Na afloop is er een informele nieuwjaarsreceptie.

 

Koningsdag: kleedjes/vrijmarkten en activiteiten in de eigen wijk

 

Beste mede wijkbewoners,

As vrijdag 27 april is het weer Koningsdag. Bij winkelcentrum Bloemendaal is er dan op het terrein bij de Gildenburg weer een feestelijke en grote kleedjes- en vrijmarkt. Dit jaar zijn er bovendien extra kinderactiviteiten zoals ponyrijden en enkele muziekoptredens. De vrijmarkt is voor iedereen toegankelijk en gratis (voor de activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd).

Voor kinderen die een kleedje willen: dit jaar is er geen reservering mogelijk dus wees er ’s ochtends snel bij! Vanaf 8 uur mag iedereen de spullen klaar zetten. Om 9.00 begint de Koningsmarkt. De workshops van de Goudse popschool starten later, vanaf 10.30 tot 12.00. Daarna treden er verschillende bandjes op tot 13.30. De middag duurt tot 14 uur.

Er zijn ook kleedjesmarkten en activiteiten bij wijkcentrum het Ankerlicht in de Wervenbuurt en in de Hoevenbuurt.

Wij nodigen wijkbewoners, jong en oud, om mee te doen of te komen kijken bij de vrijmarkten en kleedjesmarkten in de eigen wijk !

 

Verkiezingsdebat op 15 maart

 

Op 21 maart 2018 zijn de gemeentelijke verkiezingen. In de aanloop hiernaar toe organiseert de Raad van Kerken Gouda, na een succesvolle avond in 2014, opnieuw het verkiezingsdebat in Gouda.

De titel van het debat is “Duurzaamheid, Zorg en Integratie in Gouda”. Drie onderwerpen die leven bij de inwoners van Gouda en waarover de gemeente ook daadwerkelijk zeggenschap heeft. Ieder onderwerp zal worden ingeleid door een kort statement  aan de hand van een stelling. Aansluitend gaan de lijsttrekkers in duo’s met elkaar en met de zaal in de debat. Debatleider is Johan de Leeuw.

Bent u benieuwd hoe de lijsttrekkers van de politieke partijen de toekomst van Gouda zien en wilt u goed geïnformeerd zijn voordat u uw stem uitbrengt? Kom dan naar het verkiezingsdebat!
Wij beloven er ook in 2018 weer wat moois van te maken!

Locatie: De Veste, Ridder van Catsweg 300 in Gouda

Aanvang: 20.00 uur (de zaal is open vanaf 19.30 uur)

Om 22.15 uur wordt het debat afgesloten.  Aansluitend kunt u nog een drankje gebruiken.

Voor meer informatie zie www.rvkgouda.nl

 

Koningsdag in de wijk

Ook dit jaar zijn er op Koningsdag weer drie festiviteiten in de wijk. Er is een kleedjesmarkt / speelvoorzieningen bij het Ankerlicht. Er zijn activiteiten in de Hoevenbuurt.

En er is een vrijmarkt bij winkelcentrum Bloemendaal, op het parkeerterrein Gildenburg (t.o. de jumbo). Iedereen welkom!

 

 

Openlucht Bioscoop Noorderhout vrijdagavond as. met ‘Rango’

 

Vrijdagavond 19 augustus as. is er op de Natuurspeelplaats Noorderhout weer een Openlucht Bioscoop. In een sfeervolle omgeving zal er een leuke familiefilm worden gedraaid op een groot scherm van vier bij vijf meter. Vorig jaar was dat de animatiefilm Shuan het Schaap, dit jaar zullen de humoristische avonturen van Rango jong en oud aanspreken. Alle wijkbewoners uit Bloemendaal, Plaswijck, Gouda Noord en Achterwillens zijn vrijdagavond vanaf 20.30 uur welkom. De film zelf start om 21.30 uur, als het donker genoeg is. Het Noorderhout ligt op de geluidswal, bij de Plaswijckweg/Noordhoef en Zomenbuurt, nabij winkelcentrum Bloemendaal. Een kaartje kost 7,50. Een klapstoeltje of zitkleedje meenemen wordt aanbevolfilm 1en.film 2

 

Koningsdag Bloemendaal Plaswijck !

 

Beste medebewoners, een aantal enthousiaste wijkbewoners wil voor de hele wijk een vrijmarkt op Koningsdag gaan organiseren bij het winkelcentrum Bloemendaal. Het komt op het parkeerterrein Gildenburg, bij Verhage Gouda-Bloemendaal .

Voor alvast reserveren van een plaats of om mee te helpen, stuur een bericht naar het mailadres op onderstaande flyer.

Meer info volgt uiteraard!!

IMG-20160227-WA0000

 

 

 

Donderdagavond 24 september Bruispunt in de Kluphoeve

 

In de Kluphoeve is donderdag 24 september een Bruispunt waar ideeën en acties in Gouda een podium krijgen.

In flitspresentaties komen verschillende onder werpen aan bod.

Zo komen initiatiefnemers van Vervoerspunt Gouda aan het woord, is er een presentatie van het nieuwe project Lalla Golda van stichting Boughaz en wordt de voortgang van de Kunst van Kringloop besproken. Verder is er aandacht voor de Zotte Zater-dag, de Goudse Geluksroute en de smultuin in De Goudse Hout en buurttuin Vlindervreugd in Korte Akkeren.

De Kluphoeve is ge vestigd aan de Bloemendaalseweg 68 in Gouda.

Iedereen is welkom en aanmelding is niet nodig. De inloop is vanaf 19.30 uur en het programma start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Meer informatie op http://www.goudabruist.nl

Vrijwilligersmarkt vrijdag 18 september, presentatie nieuwe bus

(Voor alle content en foto’s, klik op titel hierboven)

 

A5_flyer Vrijwilligersmarkt 2015
De gemeente Gouda organiseert morgen, vrijdag 18 september, weer een Vrijwilligersmarkt waar vrijwilligers en organisaties elkaar kunnen ontmoeten!

Tijd: 16.00 – 18.00 uur

Locatie: Huis van de Stad

Wij zijn er ook om onze pas aangekochte bus voor VervoersPuntGouda te presenteren. Wilt u meer informatie over vrijwilligerswerk voor deze nieuwe maatschappelijke wijkvoorziening, als chauffeur, planner, begeleider, telefonist(e) bij de telefooncentrale, bij de technische dienst? Kom dan morgenmiddag langs!

Eerste bus voor VervoersPuntGouda

Zie ook: http://www.gouda.nl/Inwoners/Zorg_welzijn/VrijwilligersInformatiepunt/Uitgelicht/Vrijwilligersmarkt