Start BIT

 

De afgelopen weken hebben veel vrijwilligers zich ingezet voor de veiligheid van de wijk. Aanleiding waren de autobranden in de wijk. Door het ’s avonds en ’s nachts waakzaam te zijn op straat hebben zij de politie ondersteund met extra ogen en oren. Het extra toezicht door politie, stadstoezicht en burgers in de avonden en nachten heeft in ieder geval geleid tot veel minder inbraken.

Op dit moment is het rustiger in de wijk, maar de wijkwachten en bewonersorganisatie/wijkteam plaswijck hebben besloten een vaste structuur op te zetten. Veel wijkwachten in Plaswijck en Bloemendaal zullen daarom actief blijven als Buurt Interventie Team. Er komt regelmatig overleg met gemeente en politie over de veiligheid in de wijk. Ook kan er snel actie komen als er weer meer actieve inzet van burgers ’s avonds en ’s nachts is vereist. Dat kan dan ook in in specifieke buurten en op specifieke tijden.”

Het BIT zal zich met name gaan richten op de wijken Plaswijck (2804) en Bloemendaal (2803).

Meer informatie komt binnenkort beschikbaar op een aparte menu.

Betrokken bewoners kunnen zich blijven aanmelden als wijkwacht van het Buurt Interventie Team. Dat kan met een mail naar info@wijkteamplaswijck.nl