Inbraakpreventie

Hang- en sluitwerk subsidie

 

Goed hang- en sluitwerk vermindert het risico op een inbraak in uw woning. Dit is echter niet goedkoop en daarom biedt de gemeente Gouda nu de mogelijkheid om met subsidie uw sloten te laten vervangen. Ook geldt de regeling voor diverse andere inbraakwerende maatregelen.

 

Wat houdt de regeling in?

De regeling is opengesteld voor alle inwoners van een koopwoning in Gouda. Zij kunnen per 1 juli 2016 de helft van de kosten voor het aanbrengen van hang- en sluitwerk door een PKVW-gecertificeerd bedrijf terugkrijgen. U krijgt 50% van de kosten vergoed, tot een maximum van 250 euro per woning. Heeft u geen nieuw voordeurslot nodig? De regeling geldt ook voor raamboompjes, kierstandhouders, barrièrestangen, alarmsystemen, anti-inbraakstrips, rolluiken etc.

 

Hoe werkt het?

U kunt subsidie verkrijgen door een PKVW-gecertificeerd bedrijf in te schakelen voor aanschaf en installatie van inbraakwerende materialen. U declareert achteraf de gemaakte kosten. Het gaat hierbij om kosten die zijn gemaakt na 1 juli 2016. Huurders adviseren we contact op te nemen met hun verhuurder om de mogelijkheden te bespreken.

Wilt u gebruik maken van deze subsidie? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum (KCC) via tel. 14 0182 of per e-mail: gemeente@gouda.nl. De medewerker kan u vertellen of er nog voldoende budget is en of u aan de vereisten van de subsidieregeling voldoet.

Of kijk voor meer informatie en het aanvraagformulier op

http://www.gouda.nl/Inwoners/Wonen_en_verbouwen/Veiligheid_en_wijken/Veilig_In_en_Om_uw_huis/Hang_en_sluitwerk_subsidie