Jubileumfeest 40-jarig bestaan wijk

 

En terugkijkend ….

Zie voor de foto’s van het drukbezochte, zonnige en geslaagde buurtfeest de facebookpagina http://www.facebook.com/wijkteamplaswijckgouda       !!

 

Donderdag 25 september

Zie hier voor het programma per onderdeel en op tijd !

Programma Burgen en Lustenbuurt 27 september 2014

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 15 september

Op zaterdagmiddag 27 september wordt het 40 jarig bestaan van de  Burgen en Lustenbuurt in de wijk Plaswijck  van Gouda gevierd. Alle buurtbewoners van de Burgen- en Lusten zijn van harte welkom. Vrijwilligers van de Bewonerscommissie Burgen en Lusten en van het wijkteam Plaswijck hebben een feestelijk programma voor jong en oud georganiseerd met veel sport, spel, activiteiten, optredens en natuurlijk lekker eten. Met dit feest dat door en voor bewoners wordt georganiseerd,  willen zij concreet bijdragen aan het verbinden van wijkbewoners. Door samen te werken aan een feestelijk wijkevenement, met aandacht voor uitingen van verschillende culturele achtergronden, wordt aan de onderlinge verbondenheid gewerkt en de leefbaarheid vergroot.

Er is een uitgebreid programma met onder andere een podium met live muziek en zang van onder meer rapper Robboxx, Lisa & The Guitarians en Dead Grass Folkmusic. Daarnaast zijn er kinderactiviteiten zoals knutselen en kleuren, schminken  en een voorstelling van Skippy de clown en het Jeugdtheaterhuis. In kraampjes worden allerlei leuke workshops verzorgd zoals  hoedjes versieren, acryl schilderen, hennaverven en bruidsversiering. Wie van vliegeren houdt kan een vlieger maken en wie weet zelfs oplaten. Voor kookliefhebbers zijn er demonstraties uit verschillende wereldkeukens en iedereen kan tegen een kleine vergoeding genieten van lekkere hapjes.

Ook voor de kinderen zijn er lekkernijen tegen een kleine vergoeding zoals suikerspin en poffertjes. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen korting  op deze lekkernijen als zij een stempelkaart kopen. De opbrengst gaat naar de Stichting Gympie, die kansarme kinderen en vrouwen in Indonesië ondersteunt.

Speciaal voor de jongeren zijn er leuke activiteiten! Zij kunnen zich uitleven met een sport- en spelprogramma dat door Sport.Gouda wordt verzorgd. Met panna kunnen zij hun  mooiste acties oefenen en hun tegenstander proberen af te troeven en wie het allersnelst een bal kan schieten wordt met een laser gemeten. Voor de kinderen zal het een uitdaging zijn om zo lang mogelijk over de balk van ‘the sweeper’ te blijven springen terwijl de allerkleinsten zich uitleven op het springkussen.

Het feest begint om 13.30 uur en vindt plaats op het grasveld tegenover basisschool De Cirkel aan de Rijnlust 42. Dankzij de bijdragen van verschillende organisaties en de belangeloze medewerking van wijkbewoners, is het feest gratis toegankelijk.

Om half twee wordt het feest officieel geopend door wethouder Tetteroo.

Voor meer informatie over het feest kan contact opgenomen worden met Fien, telefoonnummer 0182 537 172, met Els Verduyn van Kwadraad  (06 436 57 149) of met wijkteam Plaswijck, Martin Pohlkamp (06 239 56 999).

 

Poster jubileumfeest burgen en lustenbuurt

 

Begin 2014:

Dit jaar bestaat de Burgen- en Lustenbuurt  40 jaar! De bewonerscommissie wil in 2014 de buurt extra in het zonnetje zetten. Het feest zal zijn op zaterdag 27 september 2014. Heeft u ideeën of wilt u zich hiervoor inzetten? Stuur een mail naar info@wijkteamplaswijck.nl

Flyer Buurtfeest Burgen en Lusten website

(nb in deze flyer staat nog de verkeerde datum)