Categoriearchief: Huttenbouwdorp

Hoofdcategorie

‘Happy Huttenbouwdorp Noorderhout 2018 !’

 

Beste kinderen, ouders, vrijwilligers,

Als afsluiting van 2018 kijken we graag terug op een sfeervol en relaxt huttenbouwdorp noorderhout: er is een ‘Happy Filmpje’ gemaakt, voor alle kinderen, ouders en vrijwilligers, met een korte terugblik, vliegen over de aquabanen en goede herinneringen.

Meedoen, meehelpen, meedenken bij de voorbereidingen voor 2019 !? Of als vrijwilliger ook meehelpen !? U kunt zich al aanmelden via het formulier op        http://www.huttenbouwdorpnoorderhout.nl/meehelpen/vrijwilligers/     .  Bij ons altijd leuk, leerzaam en vooral (zeer) gezellig …

Iedereen veel dank voor alle hulp en graag weer tot volgend jaar!

Veel kijkplezier op

Video mp4 Happy Huttenbouwdorp Noorderhout 2018 !

Video wmv Happy Huttenbouwdorp Noorderhout 2018 !

Met vriendelijke groet,
Organisatieteam Huttenbouwdorp Noorderhout
06 239 56 999

 

Meer dan geslaagde huttenbouwdorpen

Naast het ondersteunen van de huttenbouwdorpen Kadebuurt en Kleurenpalet organiseren we, samen met vele wijkbewoners, ook de huttenbouwdorpen Noorderhout, Goudse Hout en Westergouwe.  Laatstgenoemde huttenbouwdorp was dit jaar voor het eerst en gezien de vele positieve reacties zal het volgend jaar zeker terugkomen.  De verhuizing van huttenbouwdorp Goudse Hout naar het terrein van de Goudse Manage bleek een voltreffer. Ook het huttenbouwdorp Noorderhout kende opnieuw een goede en relaxte sfeer met veel activiteiten, getimmer en vrolijke gezichten.  Positief waren 1) de vele vrijwilligers die meehielpen bij de huttenbouwdorpene en 2) de goede samenwerking tussen de huttenbouwdorpen Noorderhout, Kadebuurt, Goudse Hout, Goverwelle/Oost, Kleurenpalet en Westergouwe die elkaars ideeën, ervaringen, spullen en zelfs vrijwilligers delen. Wordt volgend jaar dan ook zeker vervolgd!

Inschrijving Huttenbouwdorp Noorderhout 2017 open !

De inschrijving voor het Huttenbouwdorp Noorderhout 2017 is open! Vier dagen vakantieplezier voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Zie voor alle informatie de website www.huttenbouwdorpnoorderhout.nl . Via het menu ‘Inschrijven en betalen’ kunt u zich met een eenvoudig formulier aanmelden. Voor nadere informatie, of voor vragen, bel met 06 239 56 999 of mail naar contact@huttenbouwdorpnoorderhout.nl

 

.

Nieuw huttenbouwdorp in Westergouwe

Huttenbouwdorp Noorderhout zal dit jaar een extra huttenbouwdorp gaan organiseren in de nieuwe woonwijk Westergouwe. Er zijn al partners, bewoners en bedrijven die willen meehelpen om ook de kinderen en ouders in deze wijk een mooi zomerevenement te bieden! Uiteraard komt er veel meer informatie, maar ook dit huttenbouwdorp zal in de zomervakantie worden gehouden. Wij hebben grote verwachtingen van dit nieuwe huttenbouwdorp, te meer vanwege de geweldige locatie.
Huttenbouwdorp Westergouwe is het vijfde huttenbouwdorp dat we gaan organiseren en ondersteunen, naast Huttenbouwdorp Noorderhout, Goudse Hout, Kleurenpalet en de Kadebuurt.

‘Gouda Bouwt !’ als nieuw jongerenprogramma

 

Vanavond hebben de trainees en stagescholieren voor Huttenbouwdorp Noorderhout (dit jaar zo’n veertig) hun derde en opnieuw geslaagde sessie gehad van GOUDA BOUWT !, dit keer van de mannen van Fynder. Zij werken al jaren in de Rotterdamse wijken en hebben succes met jeugd- en jongerenwerk door hun gerichte en praktische aanpak. Zelfredzaamheid en zelfbewustzijn staan daarbij voorop. Vanavond werd er onder geoefend met en gewerkt aan EHBO, sociale vaardigheden én hoe samen te werken in een groep. Dank aan https://www.facebook.com/FYNDER-293687027316979/?fref=ts ! Komend weekend de laatste sessie van GOUDA BOUWT ! en dan volgende week in de praktijk brengen bij het Huttenbouwdorp zelf ….

FYNDER_tassenIMG_20160810_190456

Huttenbouwdorp óók in de Goudse Hout

 

Deze zomer komt er voor de eerste keer een echt Huttenbouwdorp voor de kinderen uit de wijk Achterwillens!

Het is voor alle kinderen uit de wijk Achterwillens die in groep 3 tot en met 8 zitten.

Het Huttenbouwdorp Goudse Hout zal deze zomer in de eerste week van de zomervakantie worden gehouden.

Waar? In Goudse Hout, vlakbij de wijk en prima geschikt voor een mooi zomerevenement voor en met kinderen.

En natuurlijk mogen ouders meedoen en meehelpen. Met het opbouwen, bij het huttenbouwen zelf, bij het programma, bij de activiteiten, bij de hapjes en drankjes en natuurlijk bij het feestelijke slotprogramma. Het wordt voor iedereen, jong en oud, een leuk en spannend zomerevenement.

Het ‘Huttenbouwdorp Goudse Hout’ wordt georganiseerd door een aantal partijen, waaronder De Vrienden van de Goudse Hout, wijkteam Achterwillens en wijkteam Plaswijck.

Wijkteam Plaswijck organiseert al jaren het geslaagde Huttenbouwdorp Noorderhout voor kinderen uit Bloemendaal, Plaswijck en Gouda Noord. Dat gaat uiteraard óók weer door, in de laatste week van de zomervakantie!

Er komt natuurlijk nog veel meer informatie maar houd de datum donderdag 18 februari 2016 alvast vrij. Dan houden we ’s avonds voor alle wijkbewoners een informatiebijeenkomst in de Bühne, De Bühne, Tristanstraat 18, ’s avonds om 20 uur.

We vertellen hoe leuk het wordt en ook verklappen we dan het programma. Ook hoe u uw kind(eren) kunt aanmelden voor het huttenbouwdorp. Aanmelden voor deze avond is niet nodig, iedereen is welkom.

Vijfde Huttenbouwdorp Noorderhout 2015 !

Zoveel bouwactiviteit, zoveel gezelligheid, zoveel enthousiasme, en eindelijk mooi weer …. het Huttenbouwdorp Noorderhout 2015 is zeer voortvarend gestart. Met al veel leuke en prima hutten, sport en spel met de BSO Scouting, de Sweeper / Striker, geweldige inzet van alle vrijwilligers weer, het bijzondere Techniekproject, het enorm leuke KinderCircus (komt volgend jaar terug!), de Lego speeltent, de gemaakte supercateringtent/keuken, en vandaag de superlange Aquabaan, brandweer en Pathfynder met urban survival training. Straks gaan we gezamenlijk afsluiten en dan met de kinderen en Pathfynder de hutten slaapklaar maken voor vanavond. Dan ook het bijzondere Avondspel … Meer nieuws, meer foto’s volgen.

Voor alle nieuws over dit geweldige zomerevenement, zie onze facebook pagina’s ‘wijkteamplaswijckgouda’ en ‘huttenbouwdorpnoorderhout’!

NB  Ook de opnames van de drones zijn gelukt, die komen later nog!

 

Shaun het Schaap … een familiefilm met veel humor voor jong en oud

shaun 1

 

 

 

 

Voor alle Gouwenaren / wijkbewoners, jong en oud, op de mooie Natuurspeelplaats Noorderhout: as. zaterdagavond 15 augustus een Openluchtbios. In een sfeervolle omgeving, met een hapje en drankje, is op een filmscherm van 6 x 4 meter een leuke familiefilm te zien die bij alle leeftijden voor een lach zal zorgen. De film is bedoeld voor álle wijkbewoners. Voor slechts 4 euro een ‘buiten’kans…! Betalen aan de kassa op het terrein. Frank onze barbecueman van Lowland Smokers zal zorgen voor heerlijke barbecuebroodjes. Het is bedoeld als een sfeervol zomerevenement voor alle wijkbewoners op de mooie locatie de Natuurspeelplaats Noorderhout. Wij hopen op goed weer en een leuk wijkevenement!

NB Klapstoeltjes en/of kleedje meenemen!

shaun 2

locatie openluchtbioscoop noorderhout 15 aug 2015

 

 

 

 

 

De Natuurspeelplaats Noorderhout ligt op de geluidswal bij de A12, vlakbij winkelcentrum Bloemendaal, bij de Hoefs, Hoeven en Zomenbuurt. Er staan borden bij de Plaswijckweg / Noordhoef. NB Komt u met de fiets !?

 

De gekozen film is geworden ‘Shaun Het Schaap’. Het is een echte humoristische familiefilm die voor jong maar zeker ook voor volwassenen geschikt is. De film is begin dit jaar uitgekomen en heeft (op één na) allemaal goede recensies gehad. Hierbij de officiële trailer van de film:

 

 

En een kort filmpje de Cheetah Cheater  om alvast in de stemming te komen:

 

 

Enkele recensies en informatie:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Shaun_het_Schaap

http://www.shaunhetschaap.com/

http://www.nu.nl/film/4018237/filmrecensie-shaun-schaap-film—mark-burton–richard-starzak.html

http://www.indebioscoop.com/filmrecensies/s/recensie-shaun-het-schaap/

http://www.moviescene.nl/p/159201/shaun_het_schaap_de_film_-_recensie

http://www.filmtotaal.nl/recensie.php?id=42157

shaun 3

“De nieuwste speelfilm van de Aardman Studio’s: Shaun the Sheep is weer een ouderwets vermakelijk verhaal. Ditmaal met een tamelijk intelligent schaap in de hoofdrol. Diens wens voor ‘just a day off ‘ loopt volledig uit de hand, resulterend in een doldwaas avontuur. Het idyllische boerenleven versus de gestreste grote stad.”

“Heerlijke animatiefilm waarin Shaun het schaap met zijn kudde de grote stad op stelten zet. Van de makers van Wallace & Gromit en The Chicken Run. “

“Shaun het Schaap: de film mag gerust onder het rijtje animatieklassiekers in Aardmans repertoire bijgeschreven worden. De film oogt magnifiek, kent aanstekelijke humor en geslaagde verwijzingen naar andere films en zorgt voor een lach en een traan op het gezicht van jong en oud. Het heeft even geduurd voordat Shaun de overstap naar de bioscoop maakte, maar het was het wachten waard. Hopelijk erkent men bij het volgende Oscarfeest de waarde van dergelijk schitterende stop motion en is Shaun het Schaap niet hetzelfde lot beschoren als het eveneens prachtige The Box Trolls, de onterechte animatieverliezer van dit jaar.”

shaun haar 1-

Graag tot ziens!

 

Openlucht Bioscoop as. zaterdagavond geselecteerde films

Beste medebewoners,

As. zaterdagavond vanaf 20.30 is er de Openlucht Bioscoop voor alle wijkbewoners! Er zijn al veel vragen gesteld over welke film het wordt en gelukkig ook veel goede suggesties gedaan. Wij zijn nog in afwachting van de licentie, maar op dit moment hebben wij aangevraagd een avonturenfilm (Indiana Jones, Pirates Caribean), een film die het op het grote scherm goed uitkomt (Gravity, Mamma Mia) en een echte humoristische familiefilm die voor jong maar zeker ook voor volwassenen geschikt is (Shaun het Schaap). Wij verwachten vanavond zekerheid te hebben. Maar welke film het ook wordt, het is bedoeld als een sfeervol zomerevenement voor alle wijkbewoners op de mooie locatie de Natuurspeelplaats Noorderhout. En Frank onze barbecueman zal zorgen voor heerlijke barbecuebroodjes. NB Klapstoeltjes en/of kleedje meenemen. En duimen voor goed weer as. zaterdag …. !

 

OpenluchtBioscoopNoorderhout15aug2015

Filmkeuze Openluchtbioscoop zaterdagavond 15 augustus !

 

Groot filmscherm zaterdagavond 15 augustus OpenluchtBioscoopNoorderhout15aug2015

De voorbereidingen voor de Openlucht Bioscoop op zaterdagavond 15 augustus as. zijn in volle gang. Op een groot scherm van 6 bij 4 meter (!) kunnen jong en oud kijken naar een leuke en spannende familiefilm in de open lucht op de Natuurspeelplaats Noorderhout. Dit is een unieke locatie hiervoor, door hoogteverschillen op het terrein heeft iedereen goed zicht.

Er komt sfeerverlichting, er is eten en drinken te koop (onze barbecueman Frank is er weer, vorig jaar een groot succes bij het Huttenbouwdorp Noorderhout!) en met het samenzijn met elkaar hopen we op leuk, sfeervol en positief zomerevenement! De Openluchtbioscoop is er dan ook voor alle Goudse wijkbewoners, iedereen is welkom.

Toegang vanaf 20.30 uur, einde programma om 23.30 uur. Het is een avondfilm, omdat het laat donker is. Kaartjes kosten slechts € 4 en zijn te koop aan de kassa, op het terrein zelf. Er zijn zitplaatsen maar graag eigen klapstoeltjes of kleedjes meenemen!

De Natuurspeelplaats Noorderhout ligt op de geluidswal bij de A12, vlakbij winkelcentrum Bloemendaal, bij de Hoefs, Hoeven en Zomenbuurt.locatie openluchtbioscoop noorderhout 15 aug 2015

 

En welke film wordt het … !? Hieronder de binnengekomen suggesties

Maar welke film gaan we draaien!? De volgende suggesties zijn tot dusver binnengekomen. Hebt u een voorkeur, een tip, of een reactie, laat het weten via facebook, mail of telefoon!

 

Across the Universe

Bears

Blue Jasmin

Broken Circle

Captain Phillips

Cars

Chez Nous

Dinosaur-island

Gambit

Gravity

I Love You Phillip Morris

Indiana Jones

King Kong

Kluk de kleine Bever

La Famille Bélier

Les Intouchable

Lovelace

Mamma Mia

Moonrise Kingdom

Night Train to Lisbon

Oldboy

Pirates of the Carribean

Sapphire

Shaun het schaap

Sightseers

Sjakie en de chocoladefabriek

Soof

Thanks for Sharing

The Bucket list

The good, the bad and the ugly

The Grand Budapest Hotel

The Looney Looney Looney Bugs Bunny Movie

The Lunchbox

The Sapphires

Toy story

 

 

 

Huttenbouwdorp Noorderhout 2015: extra zomerpret woensdag middag 15 juli bij Ballorig !

Huttenbouwdorp Noorderhout 2015: extra zomerpret woensdag middag 15 juli bij Ballorig !!

Voor het vijfde jaar organiseren wij het Huttenbouwdorp Noorderhout in de laatste week van de zomervakantie. Omdat dit altijd een groot succes is én omdat het dit jaar een jubileum is, gaan we het huttenbouwdorp uitbreiden met extra activiteiten in de zomervakantie.

Om hiermee feestelijk te starten kunnen alle kinderen die meedoen aan het Huttenbouwdorp Noorderhout op woensdag 15 juli tussen 11.00 en 14.00 komen spelen bij Ballorig ! Tussen het spelen door krijgen de kinderen te drinken en frietjes! Broertjes en zusjes mogen ook mee!

Voor meer informatie, zie de nieuwsmail die vandaag naar alle noorderhout huttenbouwers is verstuurd.

Dit alles kunnen wij doen dankzij Ballorig, die ook ons huttenbouwdorp sponsort. Dank www.ballorig.nl/gouda