Fietswerkplaats Bloemendaal Plaswijck

Haal- en beng service door Hoogeveen Fietsbeleving  (maart 2016)

Hoogeveen is al veel actief in de wijken Bloemendaal (2804) en Plaswijck (2804). Zij hebben een haal- en brengservice, waarnaar wij graag verwijzen. Voor een lekke band, kapotte rem of haperende ketting. Het zijn kuren die nooit gelegen komen. Heeft u geen tijd om uw fiets voor reparatie te brengen? Of bent u minder mobiel en is Hoogeveen net iets te ver weg? Binnen een straal van vijftien kilometer is er een haal- en brengservice. Deze service kost tijdelijk € 5 voor bewoners uit Bloemendaal (2803) en Plaswijck (2804). Ook als u met pech langs de weg staat en vanuit uw fietsverzekering beschikt over een pechhulppas kunt u op Hoogeveen rekenen.

http://hoogeveen-gouda.nl/haal–en-brengservice

Samenwerking met Hoogveen  (februari 2016)

Om onze gezamenlijke plannen vorm te geven hebben wij samenwerking gezocht met een professioneel bedrijf waarbij kwaliteit en vertrouwen voorop staat. Wij verwijzen graag naar hun zaak en naar hun website: http://hoogeveen-gouda.nl/

Hoogeveen Fietsbeleving
Goudvlinderstraat 2
2805 KL Gouda
info@hoogeveen-gouda.nl
0182-513189

logo hoogeveen

foto hoogeveen

 

 

 

Fietswerkplaats in de Buurtstee voorlopig gesloten (februari 2016)

Wij hebben met veel plezier anderhalf jaar gewerkt in de Fietswerkplaats, maar het werd te druk. Willen we het goed en goedkoop blijven doen, dan moeten we opschalen naar een volwaardige voorziening in de wijk. Hierover zijn we in overleg met de gemeente Gouda en met Hogeveen Fietsbeleving uit Goverwelle. Alle vrijwilligers danken de bewoners voor de plezierige contacten en hopen u terug te zien als we onze plannen kunnen realiseren. Hierover later meer informatie.

 

 

Fietswerkplaats vandaag 30 januari gesloten

Tot onze spijt kan de Fietswerkplaats vandaag niet open zijn vanwege omstandigheden. Volgende week zaterdag weer present.

 

Reparatie plannen  (september 2015)

De openingstijden van de Fietswerkplaats zijn elke zaterdag van 10 tot 16 uur. Het is momenteel erg druk. Wilt u zeker zijn dat uw fiets dezelfde dag klaar is, dan kunt u het beste een afspraak maken en/of uw fiets ’s ochtends vroeg brengen. U bent dan verzekerd van de reparatie. U kunt hiervoor een mail sturen naar of bellen met wijkteam plaswijck.

 

Vraag en aanbod tweedehands fietsen  (juli 2015)

Regelmatig krijgen wij (kinder)fietsen aangeboden. Wij stellen dat zeer op prijs. Na een uitgebreide opknapbeurt bieden wij deze fietsen te koop aan voor een schappelijke prijs aan andere wijkbewoners.

 

Complete onderhoudsbeurt   (voorjaar 2015)

Voor € 25 krijgt uw (kinder)fiets een complete onderhoudsbeurt. Alles wordt nagelopen, zoals remkabels, banden, verlichting, spaken, wielen, enz. Het wordt aanbevolen om hiervoor een afspraak te maken.

 

Geslaagde benefietavond 17 december 2014 voor Kinderboerderij

Tijdens de benefietactie op 17 december maar liefst € 1.160 ingezameld voor de Kinderboerderij Goudse Hofstedendagen! Een prachtige opbrengst, waar ieder ontzettend blij mee zijn. Dit bedrag zal mede te goed komen aan de nieuwe keuken en verkoopruimte. De cheque werd overhandigd door Anita en Astrid, beide bewoners van de Hoevenbuurt en organisatoren van de actie. Beheerder Sandra en voorzitter Hans Hoeven namen de cheque in ontvangst. De opbrengst werd mogelijk gemaakt door onder andere een gratis optreden van de Hoevenband, het gratis ter beschikking stellen van de De Rotonde door Gemiva, gratis hapjes en drankjes aangeboden door de winkeliers van het winkelcentrum (verkoop ook voor goede doel dus), verkoop van schilderijen gemaakt door en aangeboden door Nel van Wijngaarden en Juliet Kusters, bewonersvereniging TwaalfHoeven, de veiling van fietsen door de Fietswerkplaats met gift van Wijkteam Plaswijck (totaal € 300), Conpris voor de flyers, natuurlijk Dirk als gastheer, enz., enz.. De Fietswerkplaats Bloemendaal-Plaswijck had de aangeboden fietsen (waarvoor nogmaals hartelijk dank) nl. twee kinderfietsjes, twee damesfietsen en een jongensfiets gratis opgeknapt.

Wat je met weinig middelen voor elkaar kunt krijgen! Dank aan alle sponsoren en alle bezoekers, en niet te vergeten … het was vooral ook een leuke avond.

10635774_477392472398895_7506641742256883153_n

 

Opening Fietswerkplaats zaterdag 1 november 2014 om 10.30 uur

Zaterdag 1 november start Wijkteam Plaswijck met een fietswerkplaats in wijkcentrum De Buurtstee, naast winkelcentrum Bloemendaal. Bewoners van Plaswijck (2804) en Bloemendaal (2803) kunnen terecht voor eenvoudige reparaties, zoals van verlichting en banden, en voor grotere reparaties. Er zijn (zeer) deskundige vrijwilligers en er is ondersteuning van een fietsenzaak uit Gouda. Omdat er geen winstoogmerk is, kunnen de prijzen relatief laag blijven.

 

Officiële opening door wethouder Niezen

Wethouder Hilde Niezen van de gemeente Gouda zal de Fietswerkplaats as. zaterdag 1 november om 10.30 uur officieel openen. Zij zal haar eigen fiets dan als eerste laten repareren.

 

Locatie en Openingstijden

De reparatie werkplaats is bereikbaar via de zij-ingang van wijkcentrum de Buurtstee aan de Gildenburg, bij de bushalte, naast winkelcentrum Bloemendaal (zie de foto). Het is een pilot voor een paar maanden, de fietswerkplaats zal kleinschalig beginnen. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00, voorlopig alleen op de zaterdag.

 

Waar en wanneer

De reparatie werkplaats is bereikbaar via de zij-ingang van wijkcentrum de Buurtstee aan de Gildenburg, bij de bushalte, naast winkelcentrum Bloemendaal (zie de foto). Het is een pilot voor een paar maanden, de fietswerkplaats zal kleinschalig beginnen. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00, voorlopig alleen op de zaterdag.

Ondersteuning

De Fietswerkplaats in de Buurtstee zal ondersteund worden door een fietsbedrijf. Grote reparaties zullen door hen worden uitgevoerd in hun eigen zaak. Uw fiets kunt u uiteraard weer ophalen bij de Fietswerkplaats in De Buurtstee.

 

Haal en breng service aan huis!

Ook is het mogelijk om uw fiets voor reparatie en onderhoud bij uw thuis op te laten halen en weer thuis te laten brengen voor € 5. Deze haal en brengservice is de maand november als openingsactie gratis!

 

Meer maatschappelijke wijkvoorzieningen

Stichting Wijkteam Plaswijck zal de komende tijd meer maatschappelijke wijkvoorzieningen opstarten. Er zijn plannen voor een reparatiewerkplaats voor kapotte spullen (‘repaircafe’) en voor nieuwe wijkvoorzieningen op het gebied van energiebesparing, zorg en welzijn en een buurtbus.

 

Meedoen en meehelpen …

Bewoners die willen meedoen en meehelpen met deze en andere nieuwe maatschappelijke wijkvoorzieningen, op welke manier dan ook, neem gerust contact op!

 

Leefbaarheid wijkbewoners

Wij hopen met deze Fietswerkplaats de leefbaarheid in de wijk voor alle wijkbewoners te verbeteren.

 

 

Buurtstee Fietswerkplaats wijkteam plaswijck 2